Какво научихме от обученията на BOOST през 2018

Boost_BlogHero.png

Както може би знаеш, BOOST е проект на TimeHeroes, който цели да помогне на организации да комуникират по-добре множеството идеи, които имат. Пък ако не знаеш – ето, вече знаеш.

Миналата година имаше едно обучение, тази година стартирахме с две - едно, водено от Крис Захариев, и едно - от Бояна Стоилова.

За да го разкажем на бъдещ или настоящ комуникационен специалист като теб, ще следваме правилото Five Ws – кой, какво, къде, кога и защо. По-умните от нас казват, че това е най-добрият начин за събиране и предоставяне на информация.

КОЙ?

Ние, TimeHeroes. Но по никой начин нямаше да се справим сами с провеждането не на едно, а на цели две обучения, затова през цялото време зад и пред нас имаше правилните специалисти-съучастници. За тях обаче ще ти разкажем повече малко по-нататък.

КАКВО?

Тъй като BOOST е проект, който цели да подобри комуникационни умения от всякакъв тип, проведохме обучения на две различни, но много свързани теми: създаването на фото и видео съдържание за социални мрежи и тънкостите на онлайн рекламата, която ни позволява да го промотираме по правилен и ефективен начин.   

КАК ДА СНИМАМЕ ФОТО И ВИДЕО КАТО SOCIAL MEDIA ЗВЕЗДИ

35386885_1827846450606932_1170504611090399232_o.jpg

Тук нашият верен съучастник и прекрасен ментор беше супер популярният влогър Крис Захариев. Той има 64 000 последователи в YouTube, грижил се е за онлайн присъствието на организацията А21, учи в НАТФИЗ и издава онлайн сериала “Да се изгубиш нарочно”. За участниците от най-различни компании и организации той разказа надълго и широко за основите на брандинг, създаване на стратегия в социалните мрежи, основни принцип на фотография и видеото.

ТЪНКОСТИТЕ НА ОНЛАЙН РЕКЛАМАТА

boost-2018-online-ads.jpg

След като разбрахме как да създаваме супер съдържание, съвсем логично беше да се научим как да го промотираме така, че да достига правилните хора, в правилните канали, в правилното време.

Благодарение на Бояна Стоилова, маркетинг специалист, работил за много български и международни брандове, успешно вдигнахме завесата около привидно сложните инструменти за реклама във Facebook и Google, превръщайки ги в игрална площадка за настоящите и бъдещи идеи на участниците.

КЪДЕ?

И тази година наш прекрасен домакин бяха Cosmos Coworking Camp, които предоставиха всичко нужно – мултимедия, работеща от първия път, кафе и просторна зала, която позволи размах на участници и водещи.    

КОГА?

Точно преди да започне сезонът на отпуските – на 15 и 29 юни. Не за друго, а за да позволим на участниците да тестват и подобрят наученото, докато свърши лятото и после наесен с песен.

ЗАЩО?

Защото вярваме, че добрата комуникация на добри идеи ще направи света, в който живеем по-добър и разбираем. И вероятно тук е мястото да кажем, че BOOST се случва с безусловната подкрепа на Фондация “Америка за България”.

Та така. Ще се видим отново съвсем скоро. 😉

 

 
boost_rocket-navy-square.png